Het succesverhaal van Patrick Hesse

Een kleine 8 jaar geleden was er bij mij diabetisch type 2 geconstateerd. Overgewicht was hiervan de oorzaak. Lang ben ik bezig geweest om van mijn overgewicht af te komen, maar geen enkel dieet mocht baten. Tot januari 2012 was mijn diabetes niet goed met medicijnen te reguleren en ik werd doorverwezen naar een internist. Die kwam met een schokkende conclusie: “U moet binnen drie maanden minimaal 5 Kilo afvallen, anders bent u genoodzaakt insuline te spuiten.”

Elke dag een spuit in mijn lichaam leek me geen prettig toekomstbeeld. Ik ging aan de slag met mijn voeding. Sporten deed ik al een paar jaar twee maal in de week, maar echt resultaat boekte ik niet. Totdat mijn vrouw op het briljante idee kwam om een personal trainer in te schakelen. In mijn optiek was dat alleen weggelegd voor de happy few of filmsterren. Maar na het vergaren van informatie bij Gym Nieuwegein werd mij duidelijk dat personal training voor iedereen goed is. Ik heb meteen een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.

Na een prettig kennismakingsgesprek met Oscar gaf hij zijn visie op het trainen. Zijn enthousiasme en gedrevenheid spraken mij onmiddellijk aan. Ook zijn professionaliteit gaf me vertrouwen. Nadat ik een intentieverklaring tekende waarin ons doel werd gedefinieerd ging ik daadwerkelijk aan de slag. drie maanden à twee keer in de week werd ik door Oscar begeleid. Volgens Oscar zou ik per week 1 kilo afvallen wanneer me aan dit schema hield.

De laatste 25 jaar heb ik voldoende sportscholen gezien van binnen maar bij Oscar kreeg ik voor het eerst het gevoel écht les te krijgen. En leerde mijn lichaam en spieren goed te gebruiken. Er ging een wereld voor me open en die kilo per week leek geen probleem. Inmiddels – een jaar na mijn bezoek aan de internist – is de dokter uitermate tevreden. Al mijn waardes zijn uitstekend. En ik hoef geen insuline te spuiten. Sterker nog, ik mag mijn medicatie gaan afbouwen. Ik voel mezelf superfit en ik ben ruim 22 kilo kwijt! Sinds dat ik volwassen ben, ben ik nog nooit zo licht geweest. En van maat XXL ben ik naar L gegaan, mijn conditie is waanzinnig verbeterd en ik voel me fitter dan ooit.

Ik ga door! De drie maanden met Oscar zijn me zo goed bevallen dat ik er nog twee maanden achteraan heb geplakt.

Oscar bedankt! Je hebt mijn leven verandert naar een blije en gelukkige vijftiger.